Free shipping within Europe

bild_stor
OM OSS

Objet d’art för jämlikhet

Dold, hittad, glömd och borttagen från flickor och kvinnor i tusentals år. Klitoris har varit tabu alltför länge i vårt kollektiva samvete. Detta vill vi ändra på.

Varje Clit Co-smycke är ett konstobjekt som inte bara är vackert att titta på och ha på sig, utan också en kraftfull symbol för att främja sexuell jämlikhet och njutning för alla. Utformad i vår svenska ateljé hoppas vi att varje objekt kan bli ett älskat arvegods som vandrar från generation till generation, tillsammans för ett gemensamt mål – ökad jämlikhet.

Vi gör klitorissmycken för att öka den sexuella jämlikheten. Designen och formen av klitoris som vi valt att döpa till The Clit, en generisk form men som varierar i utseende och storlek hos alla klittbärare. The Clit finns i två utföranden, halsband och örhängen.

Att hitta balansen mellan människa och natur är för oss en viktig del i vårt hållbara arbete. Clit Co. garanterar därför en etisk produktion genom att producera klitorissmyckena i Sverige i linje med FN:s globala mål – Agenda 2030, vilket handlar om att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Guldet som används är till 100 procent återvunnet. För varje sålt klitorissmycke skänker vi dessutom 50kr till FN:s kvinnoorganisation, UN Women.

Gå med i klittrevolutionen!

Amanda Netscher – grundare, VD

Amanda Netscher är grundare och VD för Clit Co. Hon startade Clit Co. eftersom hon ville ge kvinnor och flickor kunskap genom att utbilda dem om klitoris och sprida en positiv atmosfär runt det kvinnliga könet. Hon har en magisterexamen i sociologi från Stockholms universitet och var vice ordförande i Svensk föreningen för sexologi. Under flera år var hon ordförande för Riksförbundet för sexuell upplysning i Stockholm och har länge erfarenhet av att arbeta inom offentliga sektor. Amanda är en van föreläsare, moderator och upplysare i ämnen som sträcker sig från sexualupplysning i skolan, transfrågor till mäns våld mot kvinnor. För frågor kontakta gärna Amanda på amanda@clitco.com.

Hon arbetar och bor med sin familj i Sveriges huvudstad Stockholm.

“Anledningen till att jag ville göra ett smycke i form av en klitoris är för att jag ville göra något vackert du kan bära och vara stolt över och samtidigt bidra och ta ställning.”

Gå till vår butik och kolla in våra klittsmycken.

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.